Ha tetszett a cikk, osszd meg ismerőseiddel is!

Hihetetlen sok ügyfelünk pananaszkodik arról, hogy gyerekmegtakarítás jogcímen megkötött programja(i) nem működnek megfelelően, a kezdeti lelkesedést felváltotta a túlvállalás kínos és nyomasztó érzése. Talán a legáltalánosabb és legfontosabb alapfelvetést kell megvizsgálnunk, hogy mi lehet ennek az oka? Miért nem futnak végig a gyerekprogramok, miért mondják fel idő elött őket és a legtöbb gyereknek miért nem jut fiatal felnőttként egy jól meghatározott összeg életkezdési támogatásként?

A magas kilépési számnak az oka

Saját statisztikáink szerint bőven 60% fölé tehető azon felmondott szerződések aránya az országban (forrás: saját megfigyelések, KSH, MABISZ), amikor ia szerződés idő előtt (akár veszteségek árán), de fel lett mondva. Ez pedig senkinek nem jó. Viszont biztosak vagyunk benne, hogy ilyen magas számnál már nem lehet egyértelmű felelős találni. Nem lehet azt mondani, hogy minden ügyfelet félretájékoztatnak, vagy azt, hogy minden ügyfél rosszul dönt.

A gondoskodó szülők sokszor többet vállalnak a szeretetük miatt.

 

Az igazán gondoskodó szülők lehetőség szerint már az első gyermek megszületésekor szeretnének indítani egy gyermekprogramot. Mivel a legtöbben felelősségteljes döntést szeretnének hozni, ezért otthon megy a matek, hogy hosszútávon mennyi fér bele a családi költségvetésbe. Nagyjából korrekt számok szoktak kijönni, a családok nem vállalják jellemzően túl magukat a piallanatnyi helyzethez képest!

 

A lényeg és a probléma forrása: pillanatnyi helyzet

Ugyanis a legtöbb családban nem egy gyermekáldás van. Érkezik a kistesó, van ahol többen is. Minden egyes kis jövevény azt jelenti a családi kasszára nézve, hogy növekedni fognak a kötelező kiadások (pelenka, táp, ruháztatás…stb). Viszont a fizetések nem szoktak egyenes arányosságban növekedni a kiadásokkal. Ráadásul 2  vagy több gyereknél anyának tovább kell kiesnie a munkából, ami bevételcsökkenést is jelent.

Friss felmérésünk, hogy mennyibe kerül 1 gyermek felnevelése: Klikk

Amikor azon gondolkozunk, hogy kössünk egy gyerekmegtakarítást vagy bármilyen más rendszeres díjfzetésű programot, akkor figyelembe kellene vennünk a jövő várható alakulását. Ha tudjuk, hogy szeretnénk két gyereket, akkor az összeget is úgy kell meghatároznunk, hogy figyelembevesszük a jövőben megszületendő babánkat is.

Számok nyelvén

A szülők mindig igazságosak szeretnének lenni. De nem lenne szabad túlvállalniuk magukat emiatt!

 

Amikor megérkezik a kistesó, akkor valójában a jobbik eset az, hogy az eddig vállalt pénzt tudja tartani a család és megosztják a szerződést. A rosszabbik eset, amikor a családi költségvetés olyan szinten megborul, hogy már a 30.000 forint is nagyon megterhelő és kivitelezhetetlen.

Ezért fontos, hogy előre gondolkodjunk és lehetőleg olyan gyerekmegtakarítást válasszunk, ahol van lehetőségünk díjat csökkenteni.

 

Gyerekmegtakarítás

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Ez a cikk 2017. április 25. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Ha tetszett a cikk, osszd meg ismerőseiddel is!