Ha tetszett a cikk, osszd meg ismerőseiddel is!

 

MInden évben újabb és újabb változásokat kezdeményeznek, ez jövőre sem lesz másképp, főleg mivel választások is lesznek! Összeszedtem Nektek azokat, amik mint csládosokat érinteni fognak Benneteket!

 

CSOK

AZ elmúlt évek folyamán tapasztaltam ügyfeleimnél, hogy a CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) rendkívül bonyolult ügymenettel rendelkezik, illetve nem kis összeget kell tudnunk előteremteni csak az eljárási díjak megfizetésére.

  • 2018-tól minden CSOK ügyletnél törlik a hatósági eljárások után fizetendő költségeket (illetékeket), ezzel kisebb terhet levéve a családokról. Emellett az ügylethez elengedhetetlen tulajdoni lapmásolatának lekérését is ingyenessé teszik a bankok számára, így azt nem fogják továbbhárítani ránk.
  • Amennyiben a CSOKot új ingatlan megvásárlására szeretnénk majd felhasználni, a támogatás összegét figyelembe fogják venni 2018-tól az illetékkedvezmény kiszámításánál, ezzel is több pénzt hagyva a családok zsebében.
  • Aki igényli a CSOKhoz járó kamattámogatott hitelt is, a közjegyzői díjakat is a harmadára fogják csökkenteni. Jelenleg egy 10.000.000,- forintos hitelügylétnél átlagosan 60.000- 120.000 forint közötti összegre is kirúghat (természetesen itt a hitelügyletben szereplők minősítésétől is függ mekkora lesz ez az összeg)!

 

 

Családosok  és nagycsaládosok JÓ HÍR!

Akár kis akár nagy családokról beszélünk a plusz pénz indig jól jön! Err úgy néz ki kezdenek felsőbb körökben is rájönni. Nézzük milyen családi támogatások módosultnak 2018-tól!

Babakötvény

Bővítik a babakötvényt, ugyanis már nem csak hazaánkban született, hanem külföldön született, de magyar állampolgársággal rendelkező gyermke is igényelheti a támogatást!

Diplomás GYED

Azok is megnyugodhatnak, akik felsőoktatási intézményből mentek vagy fognak menni szülni, hiszen egy évről két évre emelik a diplomás GYED  /mi az a diplomás GYED?/  idejét, illetve az összege is nőni fog! (mivel 2018.-ban ismételten emelkedni fognak a minimálbérek és a bérminimumok, és ezekből az összegekből számolják a diplomás GYED összegét is!)

Diákhitel

Sokaknak nem adatott/adatik meg az a lehetőség, hogy támogatott formában vagy szülői segítséggel szerezzék meg/ szerezték meg dipölomájukat. Ők a legtöbb esetben igénylik a diákhitelt, ami nem biztos, hogy jó megoldás, de egy biztos, szükség van rá.
Annak érdekében, hogy ettől a hiteltől is könnyebben tudjanak a „diákok” megszabadulni, családalapításkor a következő kedvezményeket kapják 2018-tól:

  • 1 gyermek esetén, befagyasztják az aktuális diákhitelt, ami annyit jelent, hogy nem fog tovább kamatozni. (csak az egyik szülő kérheti)
  • 2 gyermek esetén, feleződik a meglévő diákhitel összege ( itt érdemes odafigyelni, mivel ha mind a kettő szülő rendelkezik diákhitellel, amiből az egyiket már befagyasztották, akkor csak azt a hitelt lehet majd felezni.)
  • 3 gyermek esetén, a teljes diákhitelt törlik (itt is érvényes, hogyha már valamilyen kedvezményt igényelt a család valamelyik szülő hitelére, csak azt a hitel lehet töröltetni)

 

 

3 vagy több gyermekes családok

Ők azok, akik már nagycsaládosoknak minősülnek hazánkban, így kicsivel több támogatásra számíthatnak!

Azok a csaláűdok, ahol 3 vagy több gyermek van a családban minden jelzáloghitelből elengednek 1-1- millió forintot. NAGYON FONTOS, hogy nem csak az új hitelekből, de a már meglévő jelzáloghitelekből is !

Csökken az adminisztrációs kötelezettségük a családonaknak, hiszen 2018-tól nem kell minden évben igazolniuk, hogy mennyi gyermeket nevelnek a családban!

Ezeknél a családok ráadásul 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg 2018-tól a D2-es jelzésű autópálya matricákat!

Fiataloknak szóló támogatások

Itt bővíteni fogják a diákhitel konstrukciókat, illetve segítenek a fiataloknak a KRESZ tanfolyam és vizsga és újabb nyelvvizsga díjak megtérítésével!

 

Mint láthatjuk rengeteg támogatás bővül és nő a következő évben! Sokak úgy fogalmaznak, hogy 2018  a családok éve lesz! Reméljük valóban így lesz!

 


KÉRDÉSED VAN? KERESS BÁTRAN!

 

Az adatkezelési tájékoztató itt megtekinthető.

 


Ha tetszett a cikk, osszd meg ismerőseiddel is!