A CSOK támogatás összege 

Mennyi pénzt kaphatok a gyermekeim után?

Egyedülálló módon segítek neked megérteni a CSOK támogatást

Időt és pénzt tudok spórolni neked, hiszen rendelkezek minden információval, piaci tapasztalattal ahhoz, hogy kellőképpen át tudjuk beszélni a CSOK-ot. Nem akarok eladni neked semmit, viszont fontos számomra, hogy csak akkor vágjál bele a folyamatba, ha 95%-os esélyed van a CSOK-ra. Én ebben segítek neked!

Ügyfélminősítés

Először megnézzük a Te egyedi élethelyzetedet, terveiteket. Átbeszéljük, hogy minden CSOK feltételnek megfeleltek-e, illetve az eltervezett célokat meg tudjátok e valósítani CSOK-ból vagy sem?

A CSOK folyamata

Miután sikerült átbeszélni az egyedi helyzeteteket és világosságá vált számunkra, hogy milyen feltételek mellett kaphatjátok meg a CSOK támogatást, átbeszéljük részletesen a teljes folyamatot!

A CSOK buktatói

Már a legelején elárulom, hogy a CSOK -nak rengeteg buktatója lehet, amikre nem árt, ha időben felkészülünk. Mind a szabályokból, mind tapasztalatból táplálkozva átbeszéljük a buktatókat!

Jogosult vagyok?

Nagyon fontos a folyamat legelején kizárnunk minden eshetőséget és 95%-os bizonyosságot szereznünk arról, hogy ti is jogosultak lesztek-e abban a formában a CSOK-ra, ahogyan szeretnétek!

Tudtad, hogy TB igazolás elég egyikőtöknek, viszont a NAV-tól mindkettőtöknek kell hozni a papírját? És mi a helyzet az önerővel? Miért van az, hogy bizonyos bankoknál kevesebb önerő szükséges, mint a többinél? Milyen jövedelmi feltételeknek kell megfelelnetek?

Ezekre a kérdésekre választ fogsz kapni!

 

Mire számítsak?

Egyáltalán nem mindegy, hogy építkezni fogtok vagy vásárolni szeretnél! Azt tudtad, hogy a CSOK az önerő része, de például építkezésnél csak a második szakasztól folyósítanak?

És arról szólt már valaki, hogy milyen esetben húzódhat el az igénylésed akár hónapokig és ez ellen mit fogsz tudni tenni?

Ha felkeresel, akkor átbeszélünk mindent!

 

Széles Szilvia Ágnes

Gyakorló anyuka, CSOK és gyerekprogram szakértő

Szakmai múlt

Lassan 10 éve foglalkozom napi szinten ügyfeleim pénzügyeivel a járulékoktól kezdve a gyermekcélú megtakarításokig. Nagyon fontos számomra, hogy minden gyermek számára lehetőséget teremtsünk arra, hogy erős anyagi lábakon kezdhesse meg a felnőttkort.

Függetlenség

Nem egy céget képviselek, ezáltal nem akarok neked minden áron semmit sem eladni! Gyermek témakörben több, mint 10 egymástól független pénzintézettel állok kapcsolatban. Termék és pénzintézet független vagyok.

Mentalitás

Számomra a legfontosabb a hosszútávú együttműködés és jó kapcsolat kialakítása. Ha velem találkozol, akkor tapasztalni fogod, hogy segíteni szeretnék és nem értékesíteni.

Mindig elérhető vagyok

A CSOK ügyletben nagyon fontos, hogy legyen egy olyan szakmai kapcsolatod, akivel telefon és/vagy e-mailen szinte mindig tudsz konzultálni, ha megakadtok. Ráadásul a konzultációt is rugalmasan meg tudjuk beszélni, hogy ne kelljen emiatt “szabadságot kivenned” aznapra.

Csak rajtad múlik, hogy kizárólag a CSOK-ról szeretnél velem beszélgetni, vagy pedig azt is szeretnéd, hogy részt vegyek a teljes folyamatban és a CSOK igénylése mellett segítsek a hitel felvételében is!

Vedd fel velem a kapcsolatot!

 

Ki kaphat CSOK-t?

 

Ezt az állami támogatást azok a családok igényelhetik, akik lakást vagy házat szeretnének venni, építeni, vagy meglévő otthonukat szeretnék bővíteni. Gyermekek szempontjából támogatásra jogosultak azok a családok, ahol:

  • meglévő gyermek még nem töltötte be a 25.életévét
  • Magzat a várandósság 12.betöltött hetétől
  • 25 éven aluli örökbefogadott vagy nevelt gyeremek
  • 25 éven felüli megváltozott munkaképességű gyermek

Feltételek:

  • büntetlen előélet
  • Az elmúlt 5 évben nem kötelezték jogosulatlaul igénybevett CSOK (régebben SZOCPOL kedvezmény) visszafizetésére
  • Nincs köztarozása
  • Legalább az egyik igénylő 180 napi folyamatos TB jogviszonnyal renedlkezik
MIt jelent az elidegenítés?

A CSOK segítségével elért ingatlanra 10 évig elindegentési és jelzálog tilalom kerül, iletve az állam javársa jelzálogjog kerül bejegyzésre a tulajdoni lapon. Ez annyit jelent, hogy az igatlant csak az állam beleegyezésével lehet további jelzáloggal terhelni, illetve eladni is csak hozzájárulással lehet.

Építkezés CSOK-kal

Építkezés esetében a bekerülési költség legalább 70%-ról kell névre szól számlával rendelkezni. FONTOS ! Csak azok a számlák fogadhatóak el, amik legfeljebb fél évvel korábban keletkeztek, it az éptési engedély!  A táogatásra az igényt idenféleképpen a használatbavétli engedély megszerzése előtt kell beadni! 

Ebben az esetben a CSOK folyyósítása a készültségi foknak megfelelőű arányban szakaszosan történik!

Menet közben lehetőség van ingyenesen módosítani a befektetési alapok között. Lehetőség van saját portfólió összeállítására, de a Biztosító által javasolt csomagokat is választhatjuk. Ezekben a termékekben választhatunk a biztonságos pénzpiaci vagy kötvény alapok közül, de a magasabb hozam reményében akár a részvény alapú befektetés alapok irányába is elköteleződhetünk.

A Biztosító gyermekcélú termékeiben nem szükséges magas szintű befektetői tapasztalat, ugyanis mi már csak a Biztosító által kiválasztott és biztonságosnak ítélt alapok közül választhatunk. Ha pedig egyáltalán nem akarunk aktívan foglalkozni a megtakarítás alakulásával, akkor választhatjuk a Biztosító által létrehozott csomagokat (Biztonságos- Kiegyensúlyozott vagy Dinamikus) is. A pénzedet szakemberek menedzselik plusz költségek nélkül.

Mit jelent a kamattámogatott hitel?

Maxium 25 éves futamidőre maximálisan 10 millió forint kamattámogatott h8itel igényelhető ú ingatlan vásárlásához vagy építéséhez 3 gyermek után. Ennek a hitelnek a kamata ügyfé/igénylő szempontjából 3%.

Mit jelent ez számokban?

10 millió forint esetéban, 25 éves futamidőnél havi 47.421,- forintot kell fizetnünk havonta, vagyis a 10 millió forintra visszafizetünk összesen 14.288.900,- forintot!

 

Megbízható, rugalmas, „széles”:-)körű piaci ismeretekkel rendelkező szakember, akire nyugodtan rábízhatom a pénzügyeimet!
Kis Natália

Budapest

Az én véleményem: csak ajánlani tudom az oldalt. Felkészült és nagyon türelmes tanácsadó, aki odafigyeléssel és szakértelemmel foglalkozik az ügyfelekkel. Közösen kerestük a legjobb lehetőséget, és miután sikerült elintézni, utána is bármikor bármiben kaphattunk segítséget. 100%-osan megbízom Szilviben!
Csákó Balázsné

Bag

Azért érdemes Szilviát választani tanácsadónak, mert segítőkész, mindenre talál megoldás és folyamatosan tájékoztat az új lehetőségekről.
Szabados Katalin

Gyál

Széles látókörű , mondhatni Update vagy otthon a pénzügyi szférában! Nincs olyan kérdés amit érvekkel alátámasztva nem tudsz megválaszolni!Higgadt, nyugodt vagy  érthetően magyarázol még egy laikus számára is,- aki ez által biztonságban érzi magát és pénzügyi tranzakcióit. !  Aki ezt a szakmát választja, felelős azért, hogy az Ügyfelei bizalmát maximálisan elnyerje és megtartsa azt! Te ebben abszolút otthon vagy, ez a Te titkod! 🙂
Federics Mónika

Eger

Telefonszám

06 70 425 3875

E-mail

info@gyerekmegtakaritas.hu

Széles Szilvia

szeles.szilvia@gyerekmegtakaritas.hu

Város

Budapest

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.